page-header

Çölyakla Yaşam

Gluten İçeren -Kesinlikle Tüketilmemesi Gereken Gıda Maddeleri:

Buğday, arpa , çavdar ve yulaf katkılı her türlü ürün. (Un, bulgur, irmik, makarna, şehriye, kuskus kepek gibi.)

Galeta ununa, una batırılarak kızartılmış tavuk balık gibi et ürünleri.
Malt kullanılan içecekler, bira votka cin v.b.

Hazır çorbalar, pilavda köftede panelerde kullanılan harçlar.
Gluten içeren çikolata ve sakızlar.

Gluten İçermeyen Güvenilir Yiyecekler:

  • Mısır, Pirinç, Patates, Kestane unu, Nohut unu, Soya unu, üzüm çekirdeği unu, tapioka, Yumurta,
  • Reçel, Bal,
  • Baharat ve bitki içermeyen sirke çeşitleri. Meyve sirkesi.
  • Balık, balık konserveleri (Una batırılmamış baharatlanmamış taze veya dondurulmuş balık. Kendi suyunda ya da yağında balık konserveleri, midye karides yengeç v.b (Una batırılmamış, daha önce unlu gıdalar kızartılmış yağda kızartılmamış).
  • Domates ve tuz içeren salça.
  • Tüm işlenmemiş, kabuklu kuru yemiş türleri yer fıstığı ay çekirdeği kabak çekirdeği badem (Paketlenenler ve işlenmiş olan, tuzlanan kuruyemişler gluten içermektedir).
  • Kümes hayvanları etleri, sığır dana kuzu etleri (Una batırılmamış ve baharatlanmamış olmalıdır.)
  • Tüm Sebze çeşitleri.
  • Tüm Meyve çeşitleri.
  • Bakliyatların tüm çeşitleri.
  • Kuru fasulye,mercimek, nohut, kırmızı ve yeşil mercimek, barbunya, soya fasulyesi, börülce..gibi. Tüm katı ve sıvı yağ çeşitleri.
  • Tüm şeker çeşitleri (Toz şeker, pudra şekeri, kahverengi şeker.)
Back to top of page