Akşamdan Mısır yarması, Nohut, Pirinç, Fasulye ayrı ayrı kaplarda ıslatılır. (Portakal kabuğu da ıslatılır a cısı çıksın diye.) Sabah mısır yarmasını düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Diğer malzemeler de (Nohut, Kuru fasulye, pirinç ) ayrı kaplarda pişirilir. Sonra büyük bir tencereye tüm malzemeler konur. 20 bardak su ilave edilir 1-2 saat helmeleninceye kadar kısık ateşte kaynatılır. Üzerine şeker ilave edilip yarım saat daha kaynatılır. Pişmesine yakın 1 paket vanilya eklenip 5 dakika sonra ocağın altı kapatılır. Soğuyana kadar ara sıra kaşıkla karıştırılır. Sonra kaselere konulup üzeri isteğe göre süslenir. (Tarçın, nar, fıstık, ceviz içi, Hindistan cevizi, Fındık gibi.)
Afiyet olsun.