page-header

Glutensiz Aşure

Malzemeler:

  • 3 Su Bardağı Beyaz Mısır Yarması
  • Aktarlarda ve semt pazarlarından bulabilirsiniz.
  • ½  Su Bardağı Kepekli Pirinç  Migros, Noba, Reis vb.
  • ½ Su Bardağı  Nohut
  • ½ Su Bardağı Kuru Fasulye
  • 200 gr. Kuru Üzüm
  • 150 gr. Kuru Kayısı  ( Küçük doğranacak)
  • 1 Portakal kabuğu   (Küçük doğranacak)   Isteğe bağlı.
  • 1 Ekşi Elma ( Küçük küpler şeklinde  doğranacak )   Isteğe bağlı.
  • 1 Küçük Konserve Mısır  istenirse.
  • 1,5 Kg. Toz şeker.
  • 1 Paket Vanilya  (Dr Oetker) Isteğe bağlı.

Akşamdan Mısır yarması, Nohut, Pirinç, Fasulye ayrı ayrı kaplarda ıslatılır. (Portakal kabuğu da ıslatılır a cısı çıksın diye.) Sabah mısır yarmasını düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Diğer malzemeler de (Nohut, Kuru fasulye, pirinç ) ayrı kaplarda pişirilir. Sonra büyük bir tencereye tüm malzemeler konur. 20 bardak su ilave edilir 1-2 saat helmeleninceye kadar kısık ateşte kaynatılır. Üzerine şeker ilave edilip yarım saat daha kaynatılır. Pişmesine yakın 1 paket vanilya eklenip 5 dakika sonra ocağın altı kapatılır. Soğuyana kadar ara sıra kaşıkla karıştırılır. Sonra kaselere konulup üzeri isteğe göre süslenir. (Tarçın, nar, fıstık, ceviz içi, Hindistan cevizi, Fındık gibi.)

Afiyet olsun.

Back to top of page