page-header

Glutensiz Tatlı Kurabiye

Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı GNK un
  • 1 su bardağı Sinangil un
  • 1 su bardağı şeker
  • 2-3 çorba kaşığı margarin( Becel)

Bütün malzemeler bir kapta yavaş yavaş yoğrulur. Gerekirse hafif su veya süt ilave ederek yoğurmaya devam edilir. Hamur kıvamına geldikten sonra 10-15 dakika dinlenmeye bırakılır. Sonra merdane ile bir parmaktan biraz ince açıp kalıp yardımıyla kesilir. Ayrı bir kaba tarçın veya kakao konur, ve kalıplarla kesilen kurabiyelerin üzerine tarçın/ kakaoya batırılmış daha küçük kalıplarla şekil yapılır. 170 derecede 15-20 dk pişirilir. Afiyet olsun.‍

Back to top of page