page-header

İki Renkli Glutensiz Muhallebi Tatlısı

Malzemeler:

  • 5 çay bardağı mısır nişaştası
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 5 çay bardağı portakal suyu (şekersiz cappy portakal suyu olabilir)
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1/ 2 çay bardağı şeker (arzuya göre portakal kabuğu rendesi konabilir)

Önce süt, nişasta ve vanilya muhallebi gibi pişirilir. Piştikten sonra karışım bir borcama dökülür. Sütlü muhallebinin üzerine eti pronot bebe bisküvisi dizilir. Meyveli muhallebi pişirmek için; portakal suyu, nişasta, şeker hepsi karıştırarak pişirilir ve bisküvilerin üzerine dökülür. Arzuya göre üzeri istenildiği gibi süslenebilir. Bisküvilerin üzerine portakallar dilimlenip konulabilir. Tarif portakal suyu yerine herhangi bir meyve suyu ile de yapılabilir.
Afiyet olsun.

Back to top of page