page-header

2013-2014 YILI FAALİYET RAPORU

ÇÖLYAKLA YAŞAM DERNEĞİ 2013-2014 YILLARINA AİT FAALİYET RAPORU:

-Yeni yönetim olarak Şubat ayı başlangıcında olan görev takvimimizde ilk etkinliğimizi derneğimizin kuruluş yıldönümü kutlamasıyla yaptık.
-9 Mayıs Dünya Çölyak Gününde Galleria AVM’de geniş bir katılımla önce Türkiyedeki Çölyak Dernekleri Toplantısı yaptık. Sonra da Firmalarla görüşmeler yapmak suretiyle çölyaklıları bir araya getirdik. Renkli bir kutlama oldu. Dernekler Toplantısının ilkini gerçekleştirdiğimiz bu günde toplantıya Antalya, Bursa, Denizli, Kocaeli ve Siirt Dernek Başkanları da katıldılar. Kendilerini ağırlamaktan büyük şeref duyduğumuzu belirtmek isteriz.
-9 Eylül Üniversitesinin Euroimmün Firmasıyla birlikte organize ettiği seminere katıldık.
-Yuva Maya’nın Maltepe Cevahir Otelde 25. Yıl kutlamaları nedeniyle düzenlenen organizasyona katıldık. Derneğimiz ve Glutensiz Beslenmenin önemi hakkında bilgilendirme yaptık. Konuşmacı olarak katıldığımız bu organizasyonda bir de teşekkür plaketi aldık.
-Glutensiz A’da 216 da İftar Organizasyonu yaptık.
-Esenler Belediyesinin organize ettiği ‘’Çölyak’’ konulu, Prof. Dr. Fügen Çullu Çokuğraş’ın konuşmacı olarak katıldığı seminere o bölgeden çölyaklıları davet ettik. Bilgilendirmeler yaptık.
-Marmara Üniversitesi Türk Gastroenteroloji Derneği Mezuniyet Sonrası Eğitim toplantısına davet edildik. Hocaların Çölyak hakkındaki bilgilendirmeleri sonrasında biz de dernek olarak yaşantılarımızı paylaştık ve Çölyak hakkında bundan sonra Üniversitenin yapacağı çalışmalarda birlikte olmak sözünü aldık.
-Nalia Restaurantta sabah kahvaltısı organize ettik. Firmalardan gelen Glutensiz ekmekleri dağıttık.
-14 Aralık 2013 de Modaspor klubünde Yeni Yıla ‘’Merhaba’’ yemeği organize ettik.
-Beşiktaş Koleji Okul Aile Birliğinin Derneğimize destek amacıyla yaptığı bağış için kendileriyle toplantı yaptık. Teşekkür belgesi aldık.
-18 Ocak 2014 de Carousel AVM de gerçekleştirilen CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı Sosyal ve Sağlık İşleri Komisyonunca düzenlenen kermese katıldık. Çölyaklı üyelerimizin de destekleriyle farkındalık yaratan güzel ve verimli bir gün geçirdik.
-Yuva Maya ile firmanın araştırma geliştirme mutfağında iki kez Glutensiz Mutfak etkinlikleri düzenledik.
-Ocak 2014 de Dernek Merkezimizin yerini kiralayıp, topladığımız aidatlar ve bağışlarla tadilatını ve tefrişatını gerçekleştirdik.
-22 Şubat 2014 de Dernek Merkezi Açılışımızı yaptık.
-Dernek Merkezimizde Mutfak Atölyeleri organize edip Glutensiz Ekmek, Gözleme nasıl yapılır annelere anlattık.
-9 Mayıs 2014 te Caddebostan Kültür Merkezinde Dünya Çölyak Gününü kutladık. Prof. Dr. Fügen Çullu Çokuğraş, Prof. Dr. Tülay Erken ve Prof. Dr. Tufan Kutlu’nun katıldığı seminerimizde glutensiz üretim yapan firmalar ve çölyaklılarla kutlamamızı yaptık.
-Düzenlediğimiz Resim Yarışmasında derece alanların ödüllerini verdik. Türk Pediatri Kurumunun desteği ile kutlamaya katılan tüm çölyaklılara glütensiz yemek ikramı yaptık.
-26-30 Mayıs tarihlerinde düzenlenen 50.Türk Pediatri Kongresine TPK’nın desteği ile katıldık. Kongrede Türk Pediatri Derneği bize bir teşekkür plaketi vererek Derneğimizi onurlandırdılar.
-2014 Ramazanında Zübeyde Hanım Öğretmenevinde geleneksel İftar Organizasyonumuzu yaptık.
-Metro Sosyal Girişimcilik Ödüllerine müracaat ederek Çölyak ve Glutensiz Beslenme konularına basının ve kamuoyunun dikkatlerini çekmeye çalıştık. Finale kalan 10 Projeden biri olarak Plaket aldık.
-13-15 Kasım 2014 tarihlerinde Sinan Erdem Spor salonunda düzenlenen Maraton Fuarına katıldık. Gönüllü çölyaklılarımızla 3 gün boyunca Maraton Fuarında Çölyak bilgilendirmesi yapıp bağış topladık.
-16 Kasım 2014 de 36. Avrasya Maratonuna dernek üyelerimizle yürüyüşe katıldık.
-Dünyanın Gastronomi konusunda önemli buluşma etkinliklerinden biri olan Sirha 2014 fuarına katıldık. Dünyaca ünlü şeflerin katıldığı yemek yarışmasında Glutensiz Un kullanarak Çölyak konusunda dikkat çekmeye çalıştık. Yarışma sırasında dernek olarak ahçı, şefler ve ahçılık öğrencileirinin Glutensiz Beslenmeyle ilgili olarak dikkatlerini çekmek üzere bir konuşma yaptık. Ayrıca bu fuarda birçok yeni gıda firmasıyla tanışma fırsatımız oldu.
-21 Aralıkta Çölyaklı Arkadaşımız Sevgili Zeynep Kazancıgil’in desteği ile Galatasaraylılar cemiyetinde bir yılbaşı kermesi düzenledik. Geniş bir gönüllü çölyaklı gurubunun güzel bir çalışma sergilediği bu kermesimizde hem paylaşımlarımız açısından hem de derneğin maddi bütçesine katkısı sebebiyle çok güzel bir organizasyon oldu.

-Kocaeli Üniversitesi Hereke Ömer İsmet Uzunyol Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen farkındalık seminerine konuşmacı olarak katıldık. Bir de teşekkür belgesi aldık..

Back to top of page