page-header

2015-2016 YILI FAALİYET RAPORU

ÇÖLYAKLA YAŞAM DERNEĞİ 2015-2016 yıllarına ait Faaliyet raporu

– 23 Nisan 2015 Dernekte Çocuk Bayramı Kutlaması,
– Mutfak atölyemizde Mayıs Ayında Glutensiz Çiğ Börek yapıldı.
-9 Mayıs 2015 Dünya Çölyak Günü çölyaklıların ve glutensiz ürün firmalarının katılımıyla Galleriada kutlandı
-Glutensiz Türkiye projesi İstanbul ayağında Özgürlük Parkı etkinliğiyle Kadıköy Belediyesinin de desteği alınarak çölyaklılarla ve basınla farkındalık yaratıldı.
-17-21 Mayıs tarihlerinde Türk Pediatri Kurumunun davetlisi olarak TPK kongresine katıldık.
-11 Mayıs 2015 tarihinde Doç. Dr. Celal Ulaşoğlu ile yine Kadıköy Belediyesinin desteğiyle Kozzy Kültür Merkezinde Bilgilendirme Semineri düzenlendi.
-Haziran 2015 İlk kez bir çölyak kampı düzenlenerek çölyaklı çocuklarımız 4 gönüllü eşliğinde Kaş Düşler Akademisi Kampına götürüldü.
-Geleneksel Glutensiz Aşure günümüz Kasım 2015 yapılarak çölyaklı dostlarımıza ikram edildi.
-Kasım 2015 tarihinde Sirha Fuarına katılarak profesyonel şeflerin, aşçılık okulu öğrencilerinin ve firmaların dikkatini çekerek 3 gün boyunca glutensiz beslenme konusunda bilgilendirmeler yapıldı.
-2015 Kasım ayında Vodafone Avrasya Maratonu öncesi 3 gün Ataköy Sinan Erdem Spor salonundaki Maraton Fuarına katıldık.
-Vodafone Avrasya Maratonuna katılarak 100 Çölyaklı ihtiyaç sahibi çocuk için yürüyüş ve koşuyla bağış topladık ve 72 çocuğumuza kolilerle yardım gönderdik.
– Yine aynı ay kentsel dönüşüm nedeniyle yıkım kararı alınan Suadiye’deki yerimizden zorunlu olarak şu anki adresimiz olan Kadıköy’deki yerimize taşındık.
-Beşler Makarna’nın davetlisi olarak Gaziantep’e giderek “glutensiz makarnaları”nın tanıtım basın toplantısına katıldık.
-Nisan 2016 da 23 Nisan Çocuk Bayramı ve kuruluş yıldönümü yemeğimizi kutlamak üzere Elit Otel Dragos’ta çocuklar ve aileleriyle biraraya geldik. Çocuklar animatörler, danslar, kurabiye yarışması yaparak güzel bir kutlama yaptılar.
-Yuva Maya ile daha önce yaptığımız mutfak atölyesi çalışmalarına katıldık. Bu kez çocuklarında katıldığı çeşitli glutensiz lezzetlerin yapımı ve annelerle tadımını gerçekleştirdik.
-Barilla Gıda ile toplantılar düzenleyerek birlikte projeler yapma kararı aldık. Kendileri bize destek olmak amacıyla sponsorluk talebinde bulundular. Karşılıklı olarak bir sponsorluk sözleşmesi imzaladık.
-Mayıs ayında Dünya Çölyak Farkındalık ayı olması sebebiye Marmara Ünv. Pendik Eğitim Araştırma Hastanesinde hasta okulunda Prof. Dr. Deniz Duman ve Prof. Dr. Deniz Ertem ‘le birlikte bir seminer düzenledik. Bu seminere glutensiz firmalar ve Marmara ünv. Öğrencileri katıldılar.
-16 Mayıs 2016 Marmara Ünv. Haydarpaşa kampüsünde diyetisyenlere düzenlenen panele katıldık.
-16 ve 19 Mayıs tarihleri arasında Türk Pediatri Kurumunun davetlisi olarak Antalya Rixos Sungate otelinde düzenlenen Pediatri kongresine katıldık.
-2 temmuzda Zagreb’te düzenlenen Avrupa Çölyak Dernekleri Birliğinin toplantısına katıldık. Derneğimizi anlattık, sunum yaptık.
-25 Eylülde Adile Sultan kasrında Barilla’nın sponsorluğunda düzenlenen bir kahvaltı organizasyonu yaparak 120 kişiyi ağırladık.
-30 Eylül 2016 Marriott Şişli Sosyal Fayda Zirvesi katıldık.
-5 Ekim 2016 Anadolu Yakası 118 Y Lions toplantısına katılaak Sağlık Kurullarının Yönetim Toplantısında derneğimizi anlattık.
-30 Ekim Pazar günü Cevizlibağ Öğretmenevinde geleneksel aşure etkinliğimizi düzenledik.
–2 Kasım 2016 Eyüp Anadolu Lisesi ile birlikte organize ettiğimiz Çölyak farkındalık seminerine katıldık.
-13 Kasımda 2016 Avrasya maratonuna bu kez 8 koşucumuzla katılarak 100 çölyaklı çocuğumuz için bağış topladık. 102 ihtiyaç sahibi çocuğumuza glutensiz gıda kolileri gönderdik.
-28 kasım 2016da Hasta Derneklerinin toplantısına katılarak Nar Eğitimin sunduğu seminere katıldık.
-Kasım 2016 da Sirha Yiyecek İçecek fuarına katılarak Barilla ve Dünya Gıda Dergisinin ortaklaşa hazırladıkları panelin moderatörlüğünü yaparak Glutensiz Menü bulundurmanın restorantlardaki önemini vurgulamaya çalıştık.
-2-4 Aralık tarihinde Hilton Bosphorus otelde düzenlenen Genç Pediatristler Kongresine katıldık.
-7 Aralık tarihinde Zeytinburnu Belediyesi AKDEM’in Seminerine katılarak Çölyak’ı anlattık.
-Yeni Yüzyıl Üniversitesinde düzenlenen Çölyak Seminerine katılıdık.
-Yemek Klubüm ,Dünya Gıda dergisi vb çeşitli medya kuruluşları ile röportajlar yaptık.
-16-18 Aralık tarihlerinde Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneğinin davetlisi olarak Manisa’da düzenlenen dernekler toplantısına katılarak Savunuculuk Eğitimi aldık. Ve derneklerle ortak 2 önemli projeye başladık..

Back to top of page